Premier előtti vetítések a 8. Vertigo Filmhéten

a_jonsson_banda_02-scaled.jpg

Augusztus 5-11. között a Vertigo Média szervezésébenm a fővárosi Art+ Cinemában (1074 Budapest, Erzsébet krt. 39.) idén is lesz Vertigo Filmhét, immár 8. alkalommal. Egy teljes héten át naponta három art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 19 alkotás szerepel, melyek közül négy az országos premier előtt látható majd. Norvég kosztümös történelmi film, dán, svéd és francia vígjátékok, francia és izlandi drámák, magyar történelmi film, Oscar-díjas filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Premier előtt lesz látható a filmhéten a kultikus svéd vígjáték, A Jönsson banda legújabb feldolgozása; a Berlinben Ezüst Medve-díjjal jutalmazott magyar történelmi film, a Természetes fény; a cannes-i versenyből érkező izlandi misztikus dráma, a Bárány; és a legújabb francia vígjátéksiker, a 30 nap maximum.

6-án, pénteken a francia filmek kerülnek középpontba: előbb a velencei díjazott dráma, az Amanda látható; majd az Ethan Hawke, Juliette Binoche és Catherine Deneuve főszereplésével készült családi dráma, Az igazság; végül az új francia vígjátéksiker, a 30 nap maximum.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.