Re-Verzió – Nézz újra felforgató filmeket!

Február 16. és március 29. között ingyen lehet szemlézni a 13. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál filmjeiből összeállított válogatást a Blinken OSA Archívumban (Budapest, Arany János u. 32.) és Gólyában (Budapest, Bókay János u. 34.)

 

reverzio.jpg

 

AZ ÉN HÁBORÚM február 16. 18:00 Blinken OSA Archívum

Lidija Zelović / 2015 / Hollandia / 57 perc / angol & holland & szerb & horvát / angol felirattal

A filmet a 13. Verzió Filmfesztivál Nemzetközi Panoráma programjában vetítették.

 

Lidija Zelović vegyes etnikumú családba született, Szarajevóban nőtt fel, ott kezdett TV riporterként dolgozni. Az 1990-es évek elején menekült a háború elől Hollandiába, de később visszatért, hogy tévés újságíróként tudósítson hazájából. Ezúttal személyes ügyben jött, szeretne dűlőre jutni a szülőföldjéhez való viszonyával. Boszniában Zelović növekvő ellenérzésekkel tapasztalja, hogy hogy az emberek fejében még mindig dúl a háború, a régi gyűlölködéssel új nacionalista agresszió párosul, és még azzal is kénytelen szembesülni, hogy a családja nem teljesen az ártalmatlan áldozat, akinek beállítják magukat.

 

A film után beszélgetés a Blinken OSA Yugoslavia Archive Project csapatának tagjaival.

Nézzétek meg a kísérleti videódokumentációt a 1993 és 1999 közötti bosnyák, horvát és szerb televízióadások újraarchiválási projektjéről, ami egyben útmutatóként is szolgál az említett felvételek kutatásához.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.