9/11 a Filmvilágban

911_1.jpg

9/11 képeivel, traumájával, filmes feldolgozásaival az elmúlt 20 év során többször is foglalkoztunk a Filmvilágban, először rögtön a terrortámadásokat követően, majd az ötödik évfordulón, de később is beszámoltunk minden témába vágó filmről és trendről. Íme a  cikkek teljes listája, egy-egy rövid részlettel. Schubert Gusztáv Képeltérítők című cikkét külön posztban közöljük.

  • Spiró György: A Kéttoronyba zárva (Amerikai éjszaka)
    A két torony újra meg újra lángol és összeomlik a világ tévéképernyőin, de az áldozatok nincsenek sehol, legföljebb a hozzátartozóik kiásását váró, reménykedő emberek kezében lévő képeken – de azokat sem mutogatták soká. Szóban beszámoltak arról, hogy egyes öngyilkosok kézenfogva ugrottak le a toronyból a biztos halálba, de ezt képen nem kötötték az orrunkra, nehogy másképpen rendüljünk meg, mint tanácsos. Azóta a politikusok nyomultak előtérbe, bőségesen lehet látni és hallani őket, magabiztosak, erőteljesek, fűzőt viselnek peckesen és fenyegetőznek a megnyugtatásunkra – a politikusnak az a dolga, hogy mindenből a maga számára maximálisan kedvező eredményt hozza ki, természetesen még ebből is.
    A hivatalos magyarázat szerint azért nincsenek egyének a képeken, mert nem akarják a nézők idegeit borzolni, nem akarnak gyilkos indulatokat gerjeszteni bennük, meg hát a halottak és hozzátartozóik emberi jogai miatt.
    Ez az érvelés hamis.

    […] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.