Az utóbbi évek legerősebb programjával jön a 17. CineFest

titane_photo_2_carole_bethuel.jpg

Szeptember 10. és 18. között rendezik meg idén a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Ma lett nyilvános a versenyprogram és a Kitekintő szekció, amely bővelkedik a fesztiválnyertes filmes csemegékben.

A játékfilmes versenyprogramban látható lesz a Red Rocket, melynek világpremierje a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. A Red Rocket rendezője, Sean Baker hat évvel ezelőtt, 2015-ben már részt vett a Cinefesten, akkor a Tangerine című alkotása kiérdemelte a Zukor-díjat és közönség díját is. Sean Baker imád kísérletezni, filmjei fókuszában a társadalom perifériáján élő karakterek állnak. A Red Rocket főszereplője, Mickey Hollywoodból érkezik haza Texasba. Próbál beilleszkedni az ellenséges környezetbe, de tisztességes munkát nem kap, mivel hosszú évtizedeken át pornósztárként dolgozott.

Az idei Berlinale Arany Medve-díjas alkotása, a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban brutálisan kemény társadalomkritika. Radu Jude rendező házipornóval indítja filmjét, amiben a főszereplő középkorú nőről kiderül, hogy történelmet tanít egy középiskolában, ahol keményen felelősségre vonják.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.