Nézd meg felújítva, színesben az évszázad mérkőzését

aranycsapat.jpg

1953. november 25-én a londoni Wembley Stadionban több mint százezer ember várta, hogy pályára lépjen az angolok és a magyarok futballválogatottja. Volt ok az izgalomra, az összecsapást már előzetesen az évszázad meccseként aposztrofálták. Az angolok magabiztosan vonulhattak ki a stadion gyepére, hiszen 90 éve senki sem győzte le őket, aki nem a szigetországból érkezett. A magyar Aranycsapat azonban az ötvenes évek elejének legnagyobb szenzációja volt, a Puskás Ferenc vezette tizenegy előző évben megnyerte az olimpiát is.

Az évszázad meccsét 6:3-ra nyerte a magyar válogatott, akik ezzel a győzelemmel nem csak futballtörténelmet írtak, de évtizedekkel később is egy egész ország tudja, mi is az a „hathárom”, sőt, az Aranycsapatot és legendás csapatkapitányát a világ minden pontján ismerik.

Bár az eredményt mindenki ismeri, magát a meccset már annál kevesebben láthatták. Ennek több oka is van. A mérkőzés napján a magyarok csak a rádió köré tömörülve hallgathatták a közvetítését a legendás sportriporter, Szepesi György kommentárjaival, a meccsről készült felvételeket később tudták csak bemutatni, de azok sem voltak a legjobb minőségűek.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.