Itt a Filmio, az új magyar streamingoldal

filmio_felhasznaloi_felulet.jpg

Mától új, online filmtárral bővül a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatások kínálata. A Nemzeti Filmintézet által elindított platform, a FILMIO hozzáférhetővé teszi a magyar filmgyártás régi és új remekműveit, klasszikusait, örök kedvenceit. Mintegy 220 produkció – animációk, dokumentumfilmek, tévéfilmek mellett – több mint 160 magyar mozifilm között lehet mostantól válogatni, és a választék hétről-hétre tovább gyarapodik.

A számítógépen, tableten és okostelefonon keresztül is elérhető FILMIO előfizetéses rendszerben működik. Az NFI közleménye szerint „a szolgáltatásért fizetett díj egyben a magyar film támogatása is. Az innen származó bevétellel a Nemzeti Filmintézet a magyar filmek gyártására fordítható támogatási keretet növeli.”

Régi adósságunkat törlesztettük a FILMIO november 19-i debütálásával. Hiányzott már egy olyan platform a közönségnek, ahol egyben elérhető a magyar filmek java, legálisan, kiváló minőségben. A sokszínű magyar film közös kultúrkincsünk, nemzeti identitásunk meghatározója, ezért is örülünk, hogy elindíthatjuk az új, online filmtárunkat. Mindenkinek van legalább egy kedvence köztük, de inkább több, amelyeket most már Magyarországon bármikor, bárhonnan a FILMIO-n keresztül el lehet érni” – hangsúlyozta Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.