Itt a 8. Friss Hús programja

berenyi_andor_vasarnap.jpg

Animációs sci-fi, Verzió-díjas dokumentumfilm, társadalmi és történelmi dráma, lélektani thriller: teljes a Friss Hús rövidfilmfesztivál magyar válogatásának programja 

Március 23. és 29. között rendezik meg, immár 8. alkalommal a Friss Hús Budapest nemzetközi rövidfilmfesztivált a budapesti Toldi moziban.  

A beválogatott filmek listáját a Friss Hús weboldalán lehet megnézni. A magyar programba összesen 28 filmet válogattak be, köztük 12 női rendező alkotását. Két rendező kétszeresen is szerepel az idei fesztiválon: Rudolf Olivér és Török Marcell is 2-2 filmmel lesz jelen a Friss Húson, ahol többek között a többszörösen díjnyertes Dombrovszky Linda, illetve a korábbi Friss Hús-díjazott Szilágyi Fanni új filmje is bemutatkozik. Bartha Máté Szél viszi című diplomafilmje már látható volt a Verzió fesztiválon, itt a diák- és elsőfilmes versenyprogramban debütált, és lett a kategória legjobbja. 

Az Akik maradtak sztárja, Szőke Abigél két kisfilmben is látható lesz (Vakáció, Reggelim a vacsorád). Gryllus Dorka, Nagy Zsolt, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Trill Zsolt is megjelenik a nagy vásznon, rövidfilmes szerepben. A Friss Húson korábban a Legjobb Színész díjával kitüntetett Vilmányi Benett a Szabadok című filmmel tér vissza. 

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.