10 napon át falhatjuk a frankofón filmeket

frankofon2017.jpgA 7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál keretében a Budapesti Francia Intézet és partnerei ismét elhozzák Magyarországra a legfrissebb frankofón filmeket. Francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és román alkotások is szerepelnek a tíz napig tartó mustra programjában. Oscar- és César-díj esélyes filmek is kerülnek az Uránia Nemzeti Filmszínház, az Art+ Cinema és a Francia Intézet vetítőtermeibe március 1-től 10-ig.

A szervezők kizárólag a filmnapokon látható alkotásokkal, premier előtti vetítésekkel és beszélgetésekkel készülnek az évente megrendezett eseményre. Xavier Dolan, Romain Duris, Nathalie Baye, Léa Seydoux, Tahar Rahim, Sophie Marceau, Vincent Macaigne – csak néhány név a legnagyobbak közül, akik feltűnnek az idei válogatásban. A budapesti filmnapok után a vetítések 11 nagyvárosban tovább folytatódnak, miközben koncertek, előadások, felolvasóestek és további francia nyelvi programok is várják a frankofón közönséget április elsejéig.

A Filmnapokat a Tahar Rahim és Emmanuelle Seigner főszereplésével készült Szívvel-lélekkel nyitja meg. Rendezője, Katell Quillévéré nem ismeretlen a magyar közönség számára, hiszen Suzanne c. filmjét már 2014-ben láthatták a Frankofón Filmnapokon. A fiatal francia tehetség Maylis de Kerangal azonos című regényéből készült negyedik nagyjátékfilmjét Xavier Dolan Mommyjához is hasonlítják. 

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Filmvilág blog

Országos Hírek

A bejegyzés kategóriája: Nincs kategorizálva
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.